2009-04-13 13:55:52• hírek • Szatmár.ro

Ne féljetek, Krisztus feltámadt!

A kereszténység talán legszebb ünnepén, a Húsvéti ünnepkör Nagyszombati liturgiáján együtt örvendhettek az egyházmegye katolikusai Krisztus feltámadásának.

Nagyszombaton ugyanis, minden templomban Vigilia szertartás zajlott, melynek keretében tűz- és vízszentelésre, a húsvéti gyertya meggyújtására és a keresztség megújítására is sor került.

 

Így történt ez a szatmárnémeti Székesegyházban is, ahol Nm. Ft. Schönberger Jenő celebrált szentmisét. Prédikációjában Krisztus feltámadásának öröméről szólt. Mint mondta, Krisztus feltámadása a mi reményünk, a mi igazi örömünk. A feltámadás hitünk alapja. Öröme túlmutat a liturgián. A Keresztelő kútig mutat, ahol mindannyian újjászületünk és testvérek leszünk a kereszténységben. Krisztus testvérei és országának örökösei.

A prédikáció után került sor a keresztségi fogadalom megújítására, így a püspök szentbeszéde végén felhívta a jelenlevők figyelmét: a keresztség megújításakor éljük át lélekben együtt a felszabadító boldogságot, hogy testvérei lettünk Isten fiának és egymásnak, hiszen Krisztussal együtt nincs mitől félnünk.

A képre kattintva elérhető a képgaléria

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: